blub® - za odstranjevanje vodnega kamna - navodila

blub® – navodila za uporabo

 

blub®  – KAKO SESTAVITI

Vstavite prozorno cev v manjšo cev, ki je pritrjena na sredini pokrova vložka, tako kot je prikazano v videu. 

blub® –  POLNJENJE

Vlite vodo v steklenico do vrha. Privijte pokrov kartuše tako, da ga držite za obroč, nato obrnite obroč tako močno, da se le ta enkrat zaskoči.  

blub® –  NEPREKINJEN IZLIV VODE

Če želite neprekinjeno izlivanje (na primer; za napolnitev tradicionalnega parnega likalnika,…), pritisnite in zavrtite šobo (tri kapljice) , tako kot je prikazano v videu. Vrtite steklenico tako, da jo držite za ročaj. Za lažje izlivanje je potrebno steklenico rahlo pretresti.

blub® –  PREKINJEN IZLIV VODE

Ko želite polniti kotliček, postavite steklenico v izlivajoč položaj (ena kapljica). Steklenico zavrtite in vstavite v odprtino na kotličku. Nato jo pritisnite navzdol, da aktivirate izliv. Ko nehate pritiskati, se tudi izliv vode ustavi. Podaljšana cevka, preprečuje prekomerno napolnitev kotlička.

blub® –  REGENERACIJA FILTRA

Ko se pojavi rdeča oznaka v luknji na obroču, morate vašo kartušo ponovno regenerirati. Odvijte pokrovček kartuše. V steklenico natresite 400 g navadne kuhinjske soli. Napolnite steklenico s hladno vodo (največ 35°C). Pustite, da se sol v celoti raztopi. Zavijte pokrovček kartuše (popustite predno se pokrovček zaskoči). Postavite steklenico v odprt položaj (tri kapljice) in v celoti izpraznite steklenico. Postopek še enkrat ponovite. Pri tretjem polnjenju steklenice, natočite samo vodo. Tako, da iz steklenice odstranite vse morebitne ostanke soli. 

blub® –  DEZINFEKCIJA STEKLENICE

Če uporabljate steklenico za zagotavljanje pitne vode vašim hišnim ljubljenčkom ali z vodo polnite akvarij, je potrebna občasna dezinfekcija filtra. V steklenico vlite 50cc (50 ml) 3% vodikovega peroksida in pustite, da steče skozi filter. Nato steklenico dodobra izperite.